Kedilerle birlikte uyumak

kedilerle uyumak

Kedilerle uyumak güvenli midir?

Bilindiği üzere kedi sevmeyen insanların düşüncelerinin aksine kedi severlerden oluşan azımsanmayacak bir çoğunluk yataklarını kedileri ile paylaşmaktan çekinmezler.

Genellikle kedi ile birlikte uyumak oldukça güzeldir lakin zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) hastalıklara karşın daima tetikte olmak, pire ve kurtlara karşı düzenli bakımı ihmal etmemek ve aşıların zamanının geçmediğine emin olmak daima akıllıca olacaktır.

Çoğu kedi geceleri oldukça aktiftir. Bu durum siz uyurken yatağın bir ucundan diğer ucuna kedinizin atlaması sonucunda size uykusuz bir geceye mal olabilir. Şayet gündüzleri yeterince enerji tüketmeyen bir kediniz varsa ve uykunuz hafifse, yatağa girmeden önce mutlaka ama mutlaka kedinizle oyun seansları düzenlemelisiniz. Bu oyun seansından sonra verilecek bir akşam yemeği kesintisiz bir uyku için güzel bir çözüm olacaktır.

Kimler kedilerle uyumamalıdır?

Kedi alerjisi ya da astım hastası olan kişilerin kedilerini yatak odalarından uzak tutmaları oldukça önemlidir. Fakat elbette kendinizi sağlıklı hissediyorsanız ya da bu durum için bir tedavi görüyorsanız seçim yine sizin.

Kediler, bebekler ve küçük çocuklar ile aynı odada uyumamalıdırlar. Uyuyan bir bebek ya da 4-5 yaşlarında küçük bir çocuk için 5-6 kg ağırlığında bir kedi risk oluşturabilmektedir. Bu sebeple en azından risk faktörü aşılıncaya kadar kedileri küçük çocukların ve özellikle bebek odalarının içinde bulundurmamak oldukça önemlidir.

Kararınızı erken verin.

Yeni sahiplendiğiniz kediye başlarda sizinle uyumasına izin verdikten 2 hafta sonra fikrinizi değiştirmenizin ve kedinizi rahatsız etmenizin bir anlamı yok. Bu sebeple eğer kedinizi yatakta istemiyorsanız en başta buna iyi bir alternatif ürettiğinize emin olun.

Annelerinden ve kardeşlerinden ayrılmış yavru kediler evde geçirdikleri ilk birkaç gece içinde oldukça güvensiz ve yalnız hissedeceklerdir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız yavru kedinizin uyuduğu bölgeye bir örtüye sarılmış çalar saat (her saniye tık sesi çıkararak annesinin kalp atışını andıran) bırakmanız ve yine yumuşak bir battaniyeye sarılmış bir sıcak su torbasını yatağına koymanız kedinizi rahatlatacaktır.

Kediniz sizinle ya da sizsiz her nerede uyuyorsa kedinizin bulunduğu odadan kedi kumuna, mamasına ve su kabına rahatlıkla ulaşabileceğine emin olun. Bu sayede eğer bunların her hangi birine ihtiyaç duyarsa size rahatsızlık vermeden işini halledecektir.

İlgili Yazılar

4 yorum

Ndztkn  -  Nis 23, 2017 / 17:20

Bebekliginden bu yana benimle uyusun diye uğraşıyorum ama bulduğu ilk fırsatta kaçıyor önerisi olan ?

Cevapla
meriko  -  Nis 17, 2021 / 23:28

bende bensi uyusun ye gözüne bakıp çeşitli yollar deniyorum en baştan beri kapıda miyavlayarak zorla alana kadar kapıyı patileriyle tıklatıyor altından pati sokmaya çalışıp çeşitli şirinlikler yapıp beni kandırıyor biz uyanana kadar uyanmaz sesi çıkmaz ama biz yoksak miyavlaması 1 saniye durmuyor, sapık şapşik🤣🥰😍

Cevapla
kediasigi  -  Ara 2, 2017 / 20:42

ben bunun icin hic bisey yapmadim. ne zaman yatagima uzansam kosturarak yanima geliyor uzerimde uyuyor. Bazen rahatsiz oluyorum uyuyamadigim icin yere koydugumda bile hatta odadan cikardigimda bile kapiyi kafasiyla acib iceri giriyor:}}}}} serbest birak kendi gelicekdir,

Cevapla

Ben de ne yapacağımı bilmiyorum.Her gece bizimle uyuyor.Tüy temizlemekten yoruluyorum nevresimlerden.Kıyamıyorum da.Rahat etsin diye yamuk yumuk uyumaktan,sırtım belim ağrıyor çoğu sabah.Bilseydim ilk başta izin vermezdim .Alışınca kıyamıyorsun ?

Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir