Adım adım kedi banyosu

kedi banyosu

Kediniz bir kokarcaya mı dönüştü? Evinizdeki kirli kokuları frenlemeye mi ihtiyacınız var? Kedinizin suyun altında birkaç fırça darbesine ihtiyacı olabilir.  Adım adım talimatları uygulayarak güvenli ve stressiz bir banyo deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ancak bu noktada mutlaka Kedilerin banyo yapmaya ihtiyacı var mıdır? adlı yazımızı inceleyerek banyonun sizin için doğru çözüm olduğuna emin olmalısınız. Eğer eminseniz, kedinizin banyoya gireceği ve çıkacağı süreci tamamen kontrol altına alan ve bunu en hızlı şekilde gerçekleştireceğiniz mücadele planınızı hazırlamaya başlayın.

Hazırlık

1. Tepkisini ölçün.  Elbette çoğu kedi neye mal olursa olsun suya adım atmamakta kararlıdır. Eğer kedinizin şiddetli tepki göstererek direneceğini düşünüyorsanız, veterinerinizden bu stresli durumla başa çıkma konusunda yardım almak iyi bir fikir olabilir. Veterineriniz  kedinize has davranışsal önergeler vererek ya da medikal ürünler önererek size çeşitli çözümler üretebilir.

2. Tımarlayın.  Eğer mümkünse kedinizin tırnaklarını banyo öncesinde keserek kendisine ve size verebileceği zararı minimize edin.  Banyo öncesinde tüylerini iyice tarayarak kürkünden ölü tüyleri ve dokuları arındırın.

3. Konum belirleyin. İçinde uzatmalı duş başlığı bulunan küvetler ya da lavaboların seçilmesi işlemi daha etkili kılacaktır.

4. Araç ve gereçleri hazırlayın. Küvet ya da lavobo için aşağıdakilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

  • Kedinizin yaş ve cilt tipine uygun kedi şampuanı. Online mağazaları ya da yerel petshopları inceleyerek kedinize uygun olarak formüle edilmiş ürünlere ulaşabilirsiniz.
  • Uygulamak istediğiniz tüm diğer medikal ürünler.
  • Kedinizin başını ve yüzünü temizlemek için bir bez.
  • Kedinizi kurulamak için yumuşak bir havlu.
  • Kollarınızı ısırık ve çiziklerden koruyacak kıyafetler.  (Önemli!)

5. Bir asistan edinin. 4 ayaklı dostlarımıza karşı 2 elimiz yeterli olmayabilir.  Bu noktada size yardımcı olacak, siz yıkarken kediyi tutacak ikinci bir kişinin olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Banyo

Gerekli araçları ve asistanınızı edindiyseniz banyoya hazırsınız demektir.

1. Suyu hazırlayın. Kedinizi elinize almadan önce suyun ılık olduğunu mutlaka kontrol edin. Eğer bir duş başlığına sahip değilseniz küveti ya da lavaboyu 8-12 cm civarında su ile doldurun. Eliniz ile suya dokunarak suyun ne fazla sıcak ne de fazla soğuk olmadığına emin olun.

2. Kedinizi küvete alın. Nazik ancak tüylerin ıslandığına emin olacak şekilde duş başlığı ya da bez yardımıyla tüyleri ıslatın. Suyu kedinizin gözlerine, kulağına ve burnuna sıçratmadığınıza emin olun.

3. Şampuanı masaj yaparak tüylere yayın. Şampuan, sabun ya da diğer medikal ürünlerin üzerinde belirtilen direktifleri uygulayın. Yeniden hatırlatmakta yarar var; gözlere, kulaklara ve burna dikkat edin. Bez yardımıyla baş ve yüz bölgesini temizleyin.

4. Şampuanı durulayın. Bu adım duş başlığının en büyük avantajı olarak öne çıkıyor.  Başlık sayesinde hızlıca şampuanı tüylerden arındırabilirsiniz. Eğer başlık kullanmıyorsanız küvetteki suyu yeniledikten sonra, ıslak bezi şampuanı durulamak için kullanın.

5. Gözünüzden kaçan yerleri kontrol edin. Ciltte kalan şampuan deride tahrişe ya da kedinizin şampuanı diliyle temizlemesine sebep olabilir. Kedinizin tüm vücudunu dikkatlice kontrol edin.

6. Kedinizi kurulayın. Yumuşak havlunuzu kedinizin kürkünü kurulamak için kullanın. Eğer kediniz tepki göstermezse, düşük seviyede saç kurutucusunu da kullanarak süreci hızlandırabilirsiniz.

Artık hem kendinizi hem de kedinizi ödüllendirmeyi düşünebilirsiniz. İkinizde bunu hak ettiniz.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir