Kedi çimi hakkında bilinmesi gerekenler

kedi çimi

Kedi çimi nedir?

Kedi çimi, kediler tarafından sevilen bir kaç farklı türde çime verilen genel isimdir. Bahçe çimi ya da dik çim olarak bilinen “Dactylitis Glomerata” ve kedi yulafı olarak adlandırılan “Avena Sativa” en yaygın kullanılan çim türleridir. Bunların dışında kedi çimi olarak adlandırılan genel çim türleri arpa ve buğday ihtiva etmektedir.

Kedileriniz evin içinde avladıkları ufak hayvanlarla beraber onların midelerinde bulunan içeriği de yemiş olurlar ki bu kimi zaman bir miktar bitkisel ürün de içerebilmektedir. Yine yüksek tahıllı gıdalarda sindirilmesi güç bitkisel ürünler içerebilir.

Kediler neden çim yerler?

kedi çimiBu sorunun kesin bir cevabı olmamakla beraber bir kaç teori geliştirilebilmiştir;

  • Kedileri sakinleştirerek sistemleri içindeki tüy yumaklarının dolaşımında yardımcı olur.
  • Tüy yumaklarının kusma ile çıkarılması için uyarıcı görevi yapar.
  • Kedilerin günlük mamalarında bulunmayan bir takım ek besin maddelerine olan ihtiyaçlarını çim yiyerek giderme istekleri vardır.
  • Çimde bulunan vitamin ve mineral takviyeleri vücut gelişimleri için yararlıdır.
  • Hoşlarına gider!

Kedinizin yediği kedi çiminin bünyesi için hiçbir zararı yoktur. Çoğu kedi çimleri tırtıklamaktan zevk almaktadır. Kedinin vücuduna herhangi bir yararı olmasa bile sırf keyif aldığı için bile yemesine izin vermek gerekir.

Kedi çimini nereden alabilirim?

kedi çimi tohumuPek çok bahçe malzemesi ve pet shop’ta kedi çimini rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca tohumundan yetiştirmekte gayet kolaydır. Kedi çimini küçük kaseler içinde rahatça yetiştirebilir böylece evin içinde kedinize farklı köşede atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Kedi çimi nasıl yetiştirilir?

Genellikle bahçe malzemeleri satan mağazalardan tohumları kolaylıkla temin edebilirsiniz.

  1. İstediğiniz bir kaseyi tohumları dikmek için hazırlayın
  2. Tohumları toprağın üstünden içine doğru yavaşça bastırın
  3. Toprağı nemlendirecek kadar su ekleyin
  4. Güneş gören bir köşeye yerleştirin. Her gün kontrol edin. Toprak kuruysa sulayın. 5 ila 7 gün içinde tohumlarınız filizlenmeye başlayacaktır.
  5. Çimenler birkaç santim uzadığı zaman kedinizin ulaşabileceği bir yere yerleştirebilirsiniz. Balkon gibi açık hava bir yere koymanız kedinizin daha çok hoşuna gidebilir.

İlgili Yazılar

2 yorum

Nilüfer  -  Haz 8, 2017 / 06:37

Kedim idrar zoru oldu azar azar yapıyor veteriner önce bir antibiyotik iğne yaptı eğer icebilirse augmentin solüsyon şurup yazdı ama iciremedim bugün götüreceğim yine fakat sonda takılma durumu var ve budaomazsa ameliyat oldukça ücretliymis şaşırdım

Cevapla
Mustafa  -  Ara 28, 2017 / 21:37

Şurubu içirmek için kedinizin ensesinden sıkıca tutunve bir şırınga yardımı ile kesinizin agzına şurubu boşaltın çok kolay olacaktır allah şifa cersin

Cevapla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir